Skip to main content

Trainingsaanbod

VOOR PARTICULIEREN

Ben je toe aan een gezonde(re) werk/studie/mantelzorg en privé balans? Mindfulness helpt je bewuster worden van hoe je je voelt waardoor je meer rust en zelfregie kunt ervaren en meer in je kracht komt te staan.

Je kunt je welzijn verbeteren door deel te nemen aan de mindfulness trainingen die zowel in groepsverband als ook op individuele basis worden aangeboden. Naast mindfulness trainingen verzorgt A+ mindfulness ook retraites en stiltedagen waar je kunt tot rust komen. Ook voor coaching kun je bij Anne-Marieke terecht.

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Mindfulness Based Stress Reduction Training (MBSR)

Wil jij graag:

  • (meer) veerkracht ontwikkelen en stress reduceren?
  • een betere balans ervaren tussen werk, studie, (mantel)zorg en privé?
  • meer op je eigen wijsheid vertrouwen en beter naar jezelf luisteren?

 

Dan is de Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) echt iets voor jou. Door deze praktische 8-weekse aandachttraining word je je bewust van (ongezonde) automatische denkpatronen. Je leert onder andere hoe je geest werkt, en hoe gedachten, oordelen en emoties veelal de veroorzakers zijn van lichamelijke en geestelijke pijn. Je gaat stresssignalen herkennen en verbetert je concentratie. Ook leer je hoe je mindfulness kunt integreren in je dagelijkse leven.

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur en een stiltedag.

De belangrijkste onderdelen van de training zijn:

  • begeleide aandachts- en concentratieoefeningen;
  • bewegingsoefeningen;
  • zit- en loopmeditaties;
  • oefenen, onderzoeken, reflecteren en leren hoe je mindfulness in je dagelijks leven kunt integreren

 

Daarnaast oefen je dagelijks thuis ongeveer 45 minuten tot 1 uur. Hiervoor krijg je geluidsbestanden aangeboden en een werkboek mee. Voordat de training begint, heb je een intakegesprek met de trainer.

Jaargroep Mindful Onderhoud

Wil je je mindfulness beoefening opfrissen, onderhouden en verdiepen? Vind je het plezierig en ondersteunend om dit ook in groepsverband te doen? Dan is deze oefengroep iets voor jou. Toegankelijk als je een MBSR training hebt afgerond.

Individuele mindfulness en coaching

Soms heb je als professional simpelweg niet de behoefte of de mogelijkheden om bij een trainingsgroep aan te sluiten. Dan heeft een individuele mindfulnesstraining veel te bieden. Individueel betekent meer op maat gemaakt en gericht op jouw specifieke behoeften.

In acht individuele sessies maak je kennis met mindfulness en leert het toe te passen in je dagelijkse leven. Je leert omgaan met de stressvolle gedachten en emoties in je hoofd zodat je er niet meer zo in verstrikt raakt. Blinde vlekken en belemmerende patronen zullen zichtbaar worden en er zullen alternatieven zichtbaar worden die voorheen ondenkbaar waren. Je gaat leren ruimte te maken voor jezelf en wat voor jou belangrijk is, zodat je rust krijgt in je hoofd en de dingen kunt doen die voor jou belangrijk zijn. Zo krijg je alle tools op maat die je nodig hebt om die verandering in je leven door te voeren waar je zo naar verlangt. Met als resultaat: een gezond en tevreden leven, zonder onnodige stress, een betere werk-privé balans en meer werkplezier.

Stiltedag

Behoefte om te verstillen en te vertragen? Wil je weer of meer in verbinding met jezelf komen? Je lichaam en geest rust gunnen en ruimte geven om op te laden?

In jouw drukke bestaan doet het je goed om even stil te staan en goed voor jezelf te zorgen door op de rem te staan. Tijdens deze mini-retraite beoefenen we in stilte mindfulness meditatie. We doen bewegingsoefeningen, wandelen door de prachtige natuur en genieten van een heerlijke (vegetarische) lunch.

Retraites

Heb je behoefte aan rust, even aandacht alleen voor jezelf, weg van de dagelijkse hectiek? 

Een retraite helpt je om pas op de plaats te maken en dichter bij jezelf te komen door te vertragen. De retraites worden op diverse locaties in binnen- en buitenland aangeboden en variëren in duur (dag, weekend, midweek). Een aantal van deze retraites is in stilte waarbij de aandacht ligt op mindfulness meditaties in combinatie met bewegingsoefeningen in aandacht. Andere retraites zijn niet geheel in stilte. Hierbij wordt samengewerkt met erkende, gecertificeerde en ervaren yogadocenten.

Wat zeggen anderen?

Ik heb veel van je geleerd. Met name de rust en het luisterend oor dat je van nature hebt. Je enthousiasme en je aanstekelijke lach. Heerlijk om naar te luisteren en te kijken. Dat geeft vertrouwen en ik ben er van overtuigd dat je nog vele mooie contacten gaat hebben met deelnemers en andere mensen. Het menselijk contact is waar je goed in bent.

Roel van MaasakkersPsychomotorisch Therapeut & Mindfulness trainer

Ik zie je competentie en je sterke kwaliteiten zoals heldere taal, vriendelijke uitstraling, je weet goed waar het over gaat en kunt dit op een prettige levendige manier overbrengen.

Ellen JansenMSc, Psycholoog en Supervisor Postacademische Opleiding tot Mindfulness Trainer

Heel prettige stem, zeer positieve uitstraling, hoog niveau van kennis en kunde.

drs. Joke PatbergHogeschool Docent, NHL Stenden.

Anne-Marieke straalt rust uit, heeft de perfecte prettige stem (ook goed tempo) voor de meditaties, heel fijne persoonlijkheid en geduldige trainer.

mr. dr. Simone de ValkUniversitair Docent, Faculteit Rechtsgeleerdheid, Rijksuniversiteit Groningen

Anne-Marieke heeft een prachtige stem; vriendelijk maar niet zij-ig, doortastend maar niet dwingend. Anne-Marieke is rustig en positief. Je voelt haar overtuiging. Anne-Marieke is altijd goed voorbereid, ze legt goed uit en beschikt over voldoende achtergrondkennis. Anne-Marieke is geweldig!

BarbaraProfessor of organizational behavior

De workshop is ons ontzettend goed bevallen, naderhand hebben we veel positieve reacties gekregen. Interessant om te horen en te voelen hoe het is om fysiek en mentaal stil te staan in het hier en nu en meer zelfbewustzijn te creëren.
Ik wil jullie ontzettend bedanken voor deze waardevolle workshop. Mindfulness is erg relevant en zeker iets waar we binnen Asc Academics meer aandacht voor gaan creëren!

Annerens StorteboomHR Advisor at Asc Academics

A+ mindfulness

A+ mindfulness is een trainingsbureau voor particulieren, organisaties en onderwijs.

Locatie

Fazantenlaan 28

9751 EV

Haren, Nederland

Contact

T: +31 (0)6 - 1854 70 24

E: info@aplusmindfulness.com