Skip to main content

Wat is mindfulness?

In deze tijd wordt veel van je gevraagd. Je krijgt veel prikkels binnen en de (prestatie)druk kan hoog zijn. Mindfulness draagt bij aan het verbeteren van je levenskwaliteit. Regelmatig mindfulness beoefenen vermindert stress-, burnout- en spanningsklachten en bevordert je creativiteit en focus.

Mindfulness is een aandachttraining. Je leert te zijn met wat er nu is en er niet voor te vluchten, er tegen te vechten of het te negeren. Mindfulness is open staan voor de werkelijkheid zoals deze zich in het nu aan je openbaart, zonder oordeel, nieuwsgierig, met een frisse blik en milde aandacht. Het is een vorm van zelfzorg waarbij je beter leert luisteren naar je lichaam. Je krijgt inzicht in jouw automatische patronen, neigingen en reacties waardoor je beter met stress leert omgaan en gezonde(re) keuzes kunt maken. Je traint vaardigheden en houdingskwaliteiten door het doen van meditatie- en bewegingsoefeningen, observatieopdrachten en oefeningen uit de cognitieve gedragspsychologie.

De positieve effecten van mindfulness zijn wetenschappelijk bewezen

Op de website van de het Radboudumc Centrum voor Mindfulness kun je talloze publicaties lezen waar per doelgroep de wetenschappelijke evidentie is beschreven. Voor meer informatie check: Radboudumc Centrum voor Mindfulness

Wil je meer weten over wat mindfulness is en wat het voor je kan betekenen? Bekijk dan deze factsheets van de beroepsvereniging VMBN (Vereniging voor Mindfulness Based Trainers Nederland).

Mindfulness zorgt voor:

 • meer veerkracht en vitaliteit
 • stressreductie in jouw dagelijks leven
 • minder studiestress, meer genieten
 • minder werkstress, meer werkplezier
 • duurzaam inzetbare vitale medewerkers
 • het preventief verbeteren van jouw welzijn of dat van je medewerkers
 • een betere balansbewaking
 • opmerkzaamheid en een betere concentratie
 • inzicht in automatische patronen
 • beter omgaan met ‘energielekken’
 • (intenser) genieten van het moment

Wil je zweven gaan?
Ga dan vliegen!

Soms wordt mindfulness verward met ‘gezweef’. Maar bij mindfulness gaat het juist om open staan voor de werkelijkheid; op dat wat er is op dit moment.

Zonder je gedachten, lichamelijke gewaarwordingen of gevoelens te negeren, te ontkennen, ervoor te vluchten of tegen te vechten. Je observeert bewust met een open nieuwsgierige blik.

Wat zeggen anderen?

Ik heb veel van je geleerd. Met name de rust en het luisterend oor dat je van nature hebt. Je enthousiasme en je aanstekelijke lach. Heerlijk om naar te luisteren en te kijken. Dat geeft vertrouwen en ik ben er van overtuigd dat je nog vele mooie contacten gaat hebben met deelnemers en andere mensen. Het menselijk contact is waar je goed in bent.

Roel van MaasakkersPsychomotorisch Therapeut & Mindfulness trainer

Heel prettige stem, zeer positieve uitstraling, hoog niveau van kennis en kunde.

drs. Joke PatbergHogeschool Docent, NHL Stenden.

Ik zie je competentie en je sterke kwaliteiten zoals heldere taal, vriendelijke uitstraling, je weet goed waar het over gaat en kunt dit op een prettige levendige manier overbrengen.

Ellen JansenMSc, Psycholoog en Supervisor Postacademische Opleiding tot Mindfulness Trainer

Anne-Marieke straalt rust uit, heeft de perfecte prettige stem (ook goed tempo) voor de meditaties, heel fijne persoonlijkheid en geduldige trainer.

mr. dr. Simone de ValkUniversitair Docent, Faculteit Rechtsgeleerdheid, Rijksuniversiteit Groningen

De workshop is ons ontzettend goed bevallen, naderhand hebben we veel positieve reacties gekregen. Interessant om te horen en te voelen hoe het is om fysiek en mentaal stil te staan in het hier en nu en meer zelfbewustzijn te creëren.
Ik wil jullie ontzettend bedanken voor deze waardevolle workshop. Mindfulness is erg relevant en zeker iets waar we binnen Asc Academics meer aandacht voor gaan creëren!

Annerens StorteboomHR Advisor, Asc Academics

Anne-Marieke heeft een prachtige stem; vriendelijk maar niet zij-ig, doortastend maar niet dwingend. Anne-Marieke is rustig en positief. Je voelt haar overtuiging. Anne-Marieke is altijd goed voorbereid, ze legt goed uit en beschikt over voldoende achtergrondkennis. Anne-Marieke is geweldig!

Barbara

A+ mindfulness

A+ mindfulness is een trainingsbureau voor particulieren, organisaties en onderwijs.

Locatie

Fazantenlaan 28

9751 EV

Haren, Nederland

Contact

T: +31 (0)6 - 1854 70 24

E: info@aplusmindfulness.com